Fotózás, szülőség, és természetjárás egy helyen

Jánosi Photo

Jánosi Photo

Hogyan fotózd?

Ha apa nem szereti a fotózást

2024. június 11. - Jánosi Photography

Kicsit sztereotip lehet a cikk témája, de valljuk be, hogy a férfiak, apák nagy százalékáról elmondható, hogy nem szeretik, ha fotózzák. Vagy inkább pontosítsak? Nem mindegy, hogy hogyan? 
Június 16-án ünnepeljük (igen, Magyarországon is) az Apák napját, erre az alkalomra segítek felkészülni egy-egy jó fotó reményében.

allo_3.png

A koncepció

Első, és legfontosabb, hogy nem kell! Szerintem az, hogy a tökéletes hátteret keresve próbáljuk apát egyedül vagy akár a gyerekekkel "beszuszakolni" ezen felül még egy  beállított pózba a lehető legrosszabb ötlet. Csak jobban stresszeljük a folyamatos utasítgatással, és persze ne felejtsük el azt a tényt sem, hogy nem mindenkinek tetszik (és/vagy fontos számára) a tökéletesen beállított, megrendezett fotó. Röviden? Élj a pillanatnak, élvezd, és azt örökítsd meg!

 

Instruált pillanatképek

A lifestyle fotózási forma lényege, hogy apró iránymutatásokkal hozunk létre spontán(nak tűnő) pillanatokat. Ezt te is megteheted! Hogyan? Összegyűjtöttem neked néhány ötletet hozzá, amikkel apa is élvezheti a pillanatok megalkotását, megörökítését.

  1. Apa vegye a gyerkőcöt a nyakába, és mutassák meg, milyen erősek.
  2. Apa dobja a gyerkőcöt a levegőbe. 
  3. Apa vegye a hátára a gyermeket, mint egy hátizsákot.
  4. Fogócska. Apa kergesse meg a gyermeket.

 

allo_1.png 

Az idő

A másik legfontosabb tényező. Az én véleményem, és tapasztalatom is az, hogy minél rövidebb idő alatt sikerül a fotózást megejteni, annál valószínűbb, hogy élvezetes is lesz azok számára, akik kevésbé szeretik, és érzik magukat komfortosan ebben a helyzetben. Tehát érdemes törekedni arra, hogy ne "nyúzd" apát túl sokáig. :)

Tudom nehéz, de törekedj a maximalizmus helyett tényleg a megörökítés, és a pillanat élvezetére. Ha pedig nem megy, még mindig választhatod a profi segítséget, tökéletes ajándék Apák napjára a családi vagy apa-gyermek fotózás is. Gyere, és foglalj időpontot, akár aznapra ide kattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://janosiphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr2818425447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása